I need you!


Det finns jobb för alla, bara man vill - myt eller sanning?

Mitt ämne att prata om på kommunikationen! H e r r e g u d. Jag behöver era

åsikter här, please! Jag har aldrig varit arbetslös så jag har liksom ingen

bakgrundsinfo..

 

Min tanke är att det givetvis finns jobb till alla.. men kanske finns jobbet för

Malmöbon i Piteå & dte kanske inte funkar.. eller ptja.. jag vet inte hur jag

tänker...


Kommentarer
Postat av: Frida

I praktiken så finns det nog jobb till alla. Om jag hade varit arbetslös så hade jag säkert fått nått säljarjobb,mc donalds men hade jag velat ha dom?? NÄE..folk är nog lite kräsna,man vill inte jobba med vad som helst,vart som helst.Och äldre folk tycker det är bökigt och pendla med tåg,buss,bil till närmaste kommun folk är för bekväma helt enkelt.vill man ha ett arbete,då räcker det inte med att kolla igenom arbetsförmedlingen sida 118 ggr varje dag man måste känna nån,fråga sig för,våga lämna in ett CV på ett företag trots att dom kanske igentligen inte söker folk just då.Så mitt svar är JA det finns jobb till alla.vi folk har bara blivit för kräsna å på gränsen till präktiga, det måste vara lite "top noch" det är mycket prestige,ingen vill säga till en gammal klasskamrat..-jag jobbar på mc donalds vettöö

2010-03-04 @ 22:47:50
Postat av: Lina

Det finns jobb för alla, punkt! Har man inget jobb är man lat eller kräsen och det funkar inget bra om man vill ha jobb.

Jag blir f*n nerringd med jobbförslag just nu så jobb finns absolut.

2010-03-05 @ 16:55:19
Postat av: Emma

ni har precis mina åsikter, tack för hjälpen, massa bra att ha med! :) kan dessvärre nog inte köra tuffa taktiken då man lätt kan trampa folk på tårna men å andra sidan så är ju frågan: finns jobb till alla & det gör det ju, telefonförsäljare behövs väl alltid?!



fast en aspekt som jag funderar över är människor med funktionshinder om det finns jobb även där?

Postat av: T

Det här är lite svårt. Det finns flera aspekter som spelar in, ålder till exempel. Tänk dig en kvinna eller man i 55-årsåldern som jobbat kanske hela sitt liv på ett och samma företag och som nu är uppsagd. Hur lätt kan det vara att hitta ett nytt huxflux? Du kanske inte har så god datorvana som krävs idag och du är inte lika snabb på att lära längre. Likadant om man varit långtidsarbetslös, då står man heller inte långt upp på listan.. Det är lättare att få ett nytt jobb om du redan jobbar. Det är också lättare att få jobb om man har bra kontakter, genom släkt och vänner etc. Svårt för de med liten bekantskapskrets ;)

Utbildning är en annan sak. Vissa är läshuvuden, andra inte. Vissa är riktigt bra i teorin, men suger i prakiken och tvärtom. Man kan diskutera hur länge som helst, men jag avrundar. Tack för mig!

2010-03-06 @ 10:08:57
Postat av: Malin

Håller med ovanstående talare! Klart det finns jobb för alla! Dock förstår jag om man inte vill ta ett jobb man är överkvalificerad för.. Däri ligger ju ett problem. Jag som snart är färdig personalvetare vill ju inte gärna ta ett jobb i kassen på McDonalds! Men det är klart att jag skulle göra det om det verkligen inte fanns något annat. Dock tror jag att om man är driven och framåt så kan man skapa ett jobb någonstans! Visa vem du är och vad du går för, vad du kan göra för ett företag ! Spontanansökningar ska man inte vara blyg för! :)



Vad gäller människor med funktionshinder så är ju arbetsgivaren skyldig att anpassa arbetsplatsen till den mån det går för att även funktionshindrade skall kunna arbeta där. Har du rätt kvalifikationer för jobbet ska det inte spela någon roll om du har ett funmktionshinder eller inte. Får du inte jobbet ska det bero på något annat, annars kallas det diskriminering! Dock tror jag att man är mer begränsad med ett funktionshinder.. i alla fall om man är rullstolsburen. Har läst mycket om detta i min utbildning.. Spännande!



Lycka till! :)

2010-03-06 @ 10:12:13
URL: http://maelins.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tror att vissa människor är så socialt missanpassade att det är i princip omöjligt för dem att få ett jobb. Jag vet människor som aldrig lyckas behålla ett jobb och som mycket sällan går vidare efter att ha fått komma på intervju, helt dugliga och kompetenta människor som helt enkelt inte passar in socialt. De vet inte hur man för sig elller småpratarm kollegorna, även om de klarar av arbetsuppgifterna.



Även en kompis som jobbar m ingenjörer (inte många arbetslösa där direkt) säger att det är likadant där - de som inte lyckas få jobb är de "konstiga" som inte förstår sig på sociala sammanhang. Kan vara hur duktiga och kompetenta som helst.



Så, jobb är betydligt svårare för personer m socialt handikapp? Tror det spelar större roll än fysiska handikapp även om det naturligtvis ofta innebär att arbetsmarknaden blir mer begränsad.

2010-03-07 @ 09:32:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback