Bajsa-lätt-bröd
Grymt goda frukostbullar av helt eget recept (finns säkert en massa liknande..)
16 st
5 dl vatten
1 pkt jäst
3 msk olivolja
1 msk sirap
3 dl havregryn
1 dl vetegroddar
3/4 dl krossade linfrön
vetemjöl & rågsikt tills du har en halvfast deg
Värm vattnet till fingervärme. Smula jästen & häll på lite vatten som du rör ihop
tils jästen har löst sig. Häll i resten av vattnet & olivolja, sirap, havregryn,
vetegroddar & krossade linfrön. Häll på lite mjöl i taget tills du har en fast deg som
ändå är lite kladdig på ytan (jag blandade vete & rågsikt).
Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Häll sedan ut degen på mjölat bakbord
& dela upp den i 16 lika stora delar som rullas till bollar & läggs på plåt.
Låt jäsa i 30 minter till under bakduk & grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca
10 minuter. Klarrrt!
Perfekt bröd att frysa in & tina i micron på morgonen = alltid färskt bröd!
Kommentarer
Trackback