Tillbaka till barndomen
Gamla hederliga sirapslimpor!
Jag tog lite av vad jag hade hemma & utgick från ett grundrecept. Måtten
är därför väldigt ungefärliga.
50g jäst
6 dl vatten
½ dl fett (jag tog 50% flytande marg. & 50% olivolja)
1dl sirap
salt
mjöl (häften rågsikt & hälften vetemjöl då rågsikten tog slut)
Smulta jästen i bunke. Värm vattnet till 37 grader & häll över jästen så att
den blandas ut. Häll i fettet, sirapen, saltet & sen mjölet. Mängden mjöl veti
tusan, jag fortsatte hälla till det blev en ganska fast & slät deg.
Jäs till dubbel storlek i bunken. Forma degen till två limpor & jäs igen, ca
30 minuter. Gräddas i 200 grader i ca 30-40 minuter.
Har inte smakat än men det luktar sjukt gott!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Så gott det ser ut! mamma
Postat av: Emilia
Ser supergott ut, det måste jag prova idag.
Men hur mycket mjöl/rågsikt ska det vara?
Trackback