Leilas äppelkanelmuffins med crumble
Grundrecept
100 g Smör
2 dl Mjölk
Skal av en citron
2 Ägg
1½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
Fyllning
2-4 Äpplen (skalade & i små bitar)
Kanel
Socker
Smör
Crumble
75g Kallt smör
2 dl Havregryn
1 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
Jag gör små muffins, då räcker receptet till 12-18 st.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret & tillsätt mjölk & rivet citronskal. Vispa ägg, socker & vaniljsocker
pösigt. Rör ner vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver & salt, vänd ner detta i smeten
(INTE VISPA, vända ner med en slickepott. Då blir muffinsen mycket saftigare!).
Stek äppelbitarna i en stekpanna med smör, socker & kanel så att dom blir härligt
knäckiga. Nyp även ihop crumblen till en smuldeg.
Lägg några äppelbitar i botten på muffinsformar (jag använder en muffinsplåt så att
dom inte flyter ut), fyll formarna med smet till ca 2/3, lägg på några äppelbitar till
& avsluta med att lägga på en hög med crumble.
Grädda i ugnen i 12- 15 minuter
Kommentarer
Postat av: Jenny
Det där receptet låter ju farligt gott! Ska jag göra imorgon! ;)
Trackback